2016 m. rugpjūčio 11 d., ketvirtadienis

daigintų grikių ir uogų kokteilis, bei naujas šeimos narys - Nutribullet !

Gal ir neatrodo, bet kartais aš galiu būti labai konservatyvi. Ypatingai kas su maistu susiję, taip, mėgstu išbandyti naujus dalykus, bet jei kas man jau iš tikrųjų patinka - turbūt nematau reikalo išradinėti dviračio ir mėgaujuos pamėgtu skoniu. Betgi kartais, pakeitus vieną ingridientą arba prijungus kažkokį prieskonį galima išgauti, kitokį, netikėtą, ypatingą ir kartais dar geresnį skonį.



Taip nutiko ir su mano senu geru, mielu, o gal kartais nuobuodžiu daigintų grikių kokteiliu. Aš visad jį gerdavau vienodą, skonis tikrai geras, ingridientai paprasti, kuriuos visad šaldytuve lengvai rasi - atrodo ką dar čia keisti. (Naudoju žalius, daigintus grikius, obuolius, bananus, datules, kerobą arba kakavą). Ir taip ne vienus metus :) Kaip daiginti grikius rašiau štai čia.

Bet šią vasarą kažkaip netikėtai pradėjau plakti tą kokteilį su uogomis. Išbandžiau tas lietuviškas uogas, kurių buvo sezonas - braškes, mėlynes, avietes. Su visom labai labai tiko. Uogomis keičiau obuolius, nedėjau kerobo/kakavos, toliau receptas tas pats. Tikrai labai skanu, gaivu. Jei jūs kaip ir aš, voverė kaupikė ir turit tų uogų užsišaldę - būtinai pabandykite :) Iš tiesų tai ir užšaldytų nereik turėti - vakar dar močiutės mūsų turgely mačiau pardavinėjo mėlynes, taip pat lietuviškų šilauogių yra, aviečių.

Ta proga, taip pat noriu pristatyti savo naują šeimos natį ir virtuvės pagalbininką - Nutribullet'ą.  Jūs jau turbūt jau daug kartų matėt jį mano instagram paskyroje arba facebook'e. Rašau "šeimos narį", nes trintuvą naudoju bent kelis kartus per dieną. Būna ir pasišneku, kartais būna ir pasipykstam. Jis dalyvauja naujų receptų kūryboje, tyliai, be komentarų ištveria kartais ne visai vykusius eksperimentus :)

Dėl to, kad dažnai tenka keliauti, ypač vasarą dalyvauti visokiose stovyklose jau seniai galvojau apie kelioninį blenderį. Galvojau, rinkau informaciją, klausiau atsiliepimų - ir apsisprendžiau. Dabar šalia Vitamix'o ant palangės stovi ir Nutribullet'as. Paskutiniu metu naudoju jį visur visur. Žinoma, ir Vitamix'ą savo be galo myliu - tačiau pastarasis šiek tiek daugiau laisvų dienų dabar gauna. Pradžioj, prieš dėl jo apsipręsdama, pergyvenau, kad neužteks jėgos, kad jis taip visko nesusmulkins - pabandžius, nusiraminau ir galiu jus nuraminti - jis smulkina Viską: ledą, šaldytus vaisius, uogas, riešutus. Žinoma, prieš dedant reikia viską supjaustyti, cielus smulkinant ilgiau užtruks ir tokio rezultato nebus. Idealiai suplaka ledus - paskutiniu metu mano mėgiamiausi - šaldyti bananai, šiek tiek agavų sirupo, riešutų sviesto ir augalinio pieno kremiškumui. Mmm.. Taip pat nutribuletas turi papildomą galvutę, kuri mala visus kietus dalykus - prieskonius, žoleles, riešutus, sėklas, vandens nereikia pilti. 

Apskritai nutribuletas ypač tinka tiems, kuriems dažnai trūksta laiko, kurie nemėgsta plauti papildomų indų, vertina praktiškumą arba kurie daug keliauja. Va vakar ryte, turėjau penkias minutes - susimečiau greit bananą, obuolį, saują žalumynų, susiplakiau per minutę ir su savim į kuprinę - nieko nereikia plauti, perpildinėti, o talpos jų idealios vienai porcijai ir ypač nešiojimuisi. Arba kai savaitę gyvenau jogos stovykloje kur ajurvedinis maistas, bet maža žalio - atsivežiau dėžę bananų, datulių, žalumynų gi visur aplink pievose pilna - žodžiu nutribuleto pagalba nebadavau ir dar kitus vaišinau :) Jis yra pakankamai lengvas, tikrai galima su savim į lagaminą ar kuprinę įsimest, kompaktiškas ir ne gargaras.

Tiesą sakant man tai toks atradimas ir taip patiko, kad aš pasistengsiu karts nuo karto įkelti receptų ką grynai su nutribulletu galima patogiai ir skaniai pasigaminti.

Šį savaitgalį iškeliaujam porai savaičių į Ukrainą, konkrečiai į Odesą, pasišildyt truputį ir į jogos festivalį, tai atspėkit ką vežuosi su savimi? :) Taip, savo nutribuletą ir dabar jau būsiu rami, kad pabodus valgyti vietinius arbūzus ir karamelinus melionus (nors kol kas neįsivaizduoju kaip tai gali nutikti), turėsiu su kuo susiplakti ledus arba žalią kokteilį. Pažadu aprašyti įspūdžius :)

Negi galvojote, kad tiek prigyrus tą nutribullet'ą tuom ir baigsiu? Kaip gi be dovanų :) Jei kas norėsite įsigyti šį stebuklą - su kodu 

SPECIALDAY 

- gausite nuolaidą. O įsigyti galite štai čia. Oficialus Nutribullet atstovas Lietuvoje - dellimano parduotuvė, jie suteikia dviejų metų garantiją, taip pat mėnesį bandomojo laikotarpio, per kurį galite pasibandyti ir jei kas neatinka jūsų lūkesčių - grąžinti, šauniai ar ne? :) Jūs gi žinote, kad niekada nerekomenduoju dalykų, kurių pati nesu bandžiusi arba kurie man nepatinka. Rekomenduoju tik tai, kuo esu 100% tikra. Taip pat jei turite kokių klausimų - drąsiai rašykite, aš jį išbandžiau visaip kaip ir visose įmanomose situacijose :) Esu išbandžiusi abu nutribulleto modelius. Patarsiu. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą