2016 m. gegužės 12 d., ketvirtadienis

Pavasarinių žalumynų ir kynvos salotos

Ne paslaptis, kad aš labai mėgstu paprastą maistą - iki 5 ingridientų ir mažiau. Nemėgstu primaišytų visokių dalykų, manau taip ir skrandžiui lengviau ir nereikia taip stipriai sukti galvos dėl produktų derinimo, jei tik kelis naudoji. Netgi prieskonių paskutinių metu beveik nevartoju, o jei vartoju tai elementariausius - pipirus, kartais karį, labiausiai mėgstu šviežias žoleles. Jei jums irgi taip patinka - šios salotos kaip tik tokios :)

Pačių salotų receptą pasiskolinau iš draugės Ingos, kai trūksta idėjų gaminimui, siūlau apsilankyti jos FB puslapyje "Ingos vegan virtuvėlė". Salotos be galo paprastos, skanios ir pilnos pavasario vitaminų. Į šias salotas dėjau žliūgės. Žliūgė tai toks augalėlis, kurio tikrai gausu kiekviename darže ir dažna šeimininkė jį piktžole laiko, o be reikalo. Ji turi daug vitaminų – A, B, E, K, C, flavonoidų, fitoncidų, mineralų – kalio, chloro, geležies, magnio, vario, kobalto. Žliūgė - tonizuoja organizmą, sti­mu­liuo­ja šir­dies dar­bą, ­ge­ri­na me­džia­gų apy­kai­tą, todėl tinka norintiems sulieknėti, gerina nervų sistemos darbą. Žodžiu, ne mažiau stebuklinga, nei visi kiti laukiniai augaliukai :) Jos galima dėti į kokteilius, sriubas, gaminti padažus, arba kaip aš ir siūlau - salotas. Žliūgę radus, galima pasisodinti į vazonėlį ir auginti ant palangės ištisus metus. O dar - žliū­gė mo­ka ir orus at­spė­ti. Jei­gu ji iš ry­to neišsk­lei­dė žie­dų – die­ną tik­rai bus lie­taus. Bet nuo raganysčių, grįžkime prie salotų..


Jums reikės (1 porc.):
  • 3 nedidelių šviežių agurkėlių;
  • 4-5 pavasarinių ridikėlių;
  • pundelio žliūgės;
  • citrinos sulčių (pagal skonį);
  • puodelio virtos kynvos;
Viską tiesiog gražiai supjaustykite, man patinka smulkiau, nes tada gražiai maišosi su kruopomis, tolygiai pasiskirsto. Suberiame kruopas, jos gali būti ir šiltos ir šaltos, pagardiname citrinos sultimis, jei norime mėgiamais prieskoniais arba tiesiog druska, pipirais, galime dar šalto spaudimo aliejaus šliūkštelt, išmaišome ir wolla :) Skanūs, sveiki, lengvi pietūs patiekti :)

Kynvą naudojau iš lietuviškos internetinės parduotuvės Happy Food (nuoroda), labai patiko. Jie prekiauja įvairiais sveikais produktais, superfoodais už labai prieinamą kainą, dar turi lietuviško kanapių proteino kokteiliams ar kepiniams, miežių želmenų miltelių, čija sėklų. Siūlau paragauti,  kokybiški produktai, labai mielas, gražus ir praktiškas įpakavimas, o svarbiausia - bene pigiausia, ką galima rasti Lietuvos rinkoje :)

p.s. Jei žinote kokių receptų su žliūge, pasidalinkit, labai lauksiu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą