2014 m. vasario 23 d., sekmadienis

Burokėlio ir Spanguolytės šokis bei kaip paturbinti bet kokį kokteilį

Sveikinu su trečiaja Žaliojo Iššūkio diena :) Prasidėjo darbo savaitė ir nekuriems iššūkis taps  sunkenis, bet juk taip tik įdomiau :) Tęsiam kokteilių temą..

Pirmiausia pirmadienio receptukas, šį kartą ne žalias, o raudonas :) Žaliu jį labai lengvai galima padaryti - spirulinos kokios įbėrus.. arba žalėsių įmetus, jei ne per daug - skonio stipriai nepakeis.



Pusę didoko burokėlio, pora saujų uogų (naudojau šaldytas gervuoges ir džiovintas šilkmedžio uogas, tinka mėlynės, avietės) taip pat būtinai šiek tiek rūgštelės, be jos skonis bus neišbaigtas (naudojau saują spanguolių, galima pilti citrinų sulčių), vandenuko, kad apsemtų :) aš dar bėriau štai tokio uogų mixo, nes turėjau kažkada su akcija įsigijus, bet čia nebūtina. Plakam ir mėgaujamės...:)
Kaip jau minėjau kokteilius mėgstu paprastučius, iš kelių ingridientų, na kažkaip nemėgstu tiesiog kai visko daug primaišyta.. Bet net ir naudodami paprastus ingridientus galite kiekvieną kartą lengvai išgauti vis kitokį skonį, pasirinkdamos įvairius priedus. Noriu patikslinti - tie priedai tikrai nėra būtini. Bet smagūs :) Ir pridedantys kokteiliui maistinės vertės.. Pvz.:
Dar būna beriu freeze dried įvairius priedus (džiovintų vaisių, uogų miltelius) iš iHerb, ypač žiemą, kai daržovės, vaisiai ir žalumynai ne tokie vertingi :)

Kaip matote kai kurie priedai yra nuoroda į realų produktą, kurį pati esu išbandžius, naudoju ir tikrai galiu parekomenduoti. Kitką perku turguj, renku arba užsiauginu pati. Tokius visokius egzotiškesnius priedus/superfoodus perku iHerb parduotuvėje, jei niekada nebandėti - labai rekomenduoju, pigiau nei pas mus, kokybė labai aukšta ir siuntimas visai nebrangus. Kaip ten viskas toj iHerb vyksta, kaip pirkti pasiskaityti galite čia.

3 komentarai: