2013 m. gegužės 15 d., trečiadienis

oldschool'inės pavasario salotos

Jau kurį laiką, ypač jaunam mėnuliui užtekėjus, šiltnamio gėrybės dygsta, auga, klesti kaip ant mielių ir džiugina akį bei skrandį :) Pamenu, nuo vaikystės laikų, tas tikrasis pranašas, kad pavasaris jau atėjo, o ir vasara ne už kalnų, buvo mamos ruošiamos pavasarinės salotos iš ridikėlių, salotų lapų, jaunų svogūnėlių laiškų ir krapų, žinoma, su grietine.

O aš jau gerą savaitę mėgaujuos tokiom pačiom salotom, su puikiu saulėgrąžų padažiuku, skonis lygiai toks kaip iš vaikystės, tik sveikiau. Turbūt dauguma jau gaminosi tokį padažiuką ir ne kartą, bet jei yra nežinančių, dalinuosi.

Taigi: saulėgražų grietinė arba majonezas: blenderyje arba smulkintuve plakam mirkytas arba daigintas saulėgrąžas, truputi moliūgų sėklų, vandenuko (reik dapilinėt, pagal poreikį), prieskonių (druska, pipirai) ir šiek tiek šalto spaudimo saulėgrąžų aliejaus (nebūtinai), plakam, vis įpildami vandens, kol gausim norimą konsistenciją. Aš pasidarau daugiau ir laikau šaldytuve, porai dienų kad pakaktų. Tinka bet kokių salotų gardinimui :) Skanaus

p.s. O kokios jūsų mėgiamiausios salotos šiuo metu?..

6 komentarai:

  1. Tokios salotos man visad asocijuojasi kažkodėl su vasaromis kaime... :)

    Skanaus! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi, tai jos tokios ir yra :) iš tų vasarų kaime...:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nuostabiai paprastos salotos, dievinu jas, tik as dar pridedu saulegrazu, sezamo ir linu seklyciu, daud daug krapu ir galbut bus keista, bet dar pasibarstau cinamono.Tai prieskonis kuris mane sildo ir as be jo negaliu.
    Grazios ir sauletos dienos !!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, LiepaTuja, būtinai išbandysim tą cinamoną :) mėgstu įdomius skonių derinius..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Puikios salotos :)
    Aš pastarosiomis savaitėmis salotų ar dar sunkesnių valgių ruošti ar valgyti negaliu - per karšta. Tad pasitenkinu jogurtais, trapučiais ir vaisiais (bananais ir apelsinais, tikriausiai Maximoj nuolaidos :D).
    Tačiau atšalus orams teks grįžti prie maistinio maisto :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Oi, Kotryna, tikėsimės dar neatšals tie orai.. Juk dar vasara prieš akis..:) Uogos, vaisiai ir saulė mėgavimuisi..ech :)

    AtsakytiPanaikinti