2012 m. gegužės 4 d., penktadienis

Topinambų ir burokėlių "čipsai"

Kažkada buvau čipsų mergaitė.. taip taip, mane visad ne prie saldaus traukė, o prie sūraus ar pikantiško.. ir su tais čipsais tokie sudėtingi įtempti santykiai buvo - "и хочетсця и колетсця" ar kaip ten sako.. kol prieš kelis metus nuo jų atpratau.. na nuo tų blogųjų virtų senam aliejum ir pagardintų visokiais gliukomatais.. bet nuolat ieškojau sveiko ir tuo pačiu skanaus atitikmens.. paskui prie visų kriterijų prisidėjo ir raw.. Pagaliau užtikrintai atėjo galas visiems tiems ieškojimams - ta dam...Esu bandžius gaminti (tai yra džiovinti neaukštoj temperatūroj naudojant pravertą orkaitę, ar džiovintuvą, ar saulę) traškučius iš įvairių daržovių: morkų, burokėlių, pastarnoko, tų pačių bulvių (visai nevykęs variantas) ir dabar nesenai - topinambų.. Topinambai tai tokia stebuklinga daržovė, kuriai nereik jokios priežiūros, o mėgautis ja galima ištisus metus, be to gražiai žydi, nes juk ir vadinama bulvine saulėgrąža.. Taigi būtent jų traškučiai man patys skaniausi, dar burokėlių.. Pagaminti labai paprasta, su šepetuku nušveičiu topinambus ar burokėlius, nelupu, kadangi iš savo daržo, tada supjaustau griežinėliais, nei per plonais nei per storais tokiais.. ir viskas - džiovinam, galima pabarstyt natūralia druska kol dar drėgni, bet ir taip skanu.. burokėliai tokie saldūs šiek tiek gaunas, o topinambai apskritai idealaus skonio, traškumo, pikantiškumo.. Pasigamink ir draugą pavaišink :) Skanaus


5 komentarai:

  1. Super! Panele, galite drąsiai daryti sveikos mitybos blog'ą :) taip pat, gal net kokį video įdėtumėte? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip ačiū už šiltus žodžius :) labai reikalingi.. dėl video - gal nebent kada ateity..:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai džiaugiuosi aptikusi Jūsų tekstus.Viskas ką galiu pasakyti-jie be galo jaukūs ir nuostabūs :)))) Sekmės !
    Rūta

    AtsakytiPanaikinti
  4. o kaip džiovinate tuos traškučius?

    AtsakytiPanaikinti