2019 m. lapkričio 20 d., trečiadienis

Odė skrebučiui su avokadu

Nežinau, kaip jūsų, bet, asmeniškai mano - vienas mėgiamiausių pusryčių yra skrebutis su avokadu. Apkritai, aš pusryčių maistus galėčiau valgyt tris kartus per dieną. Kartais ir valgau - esu tikra pusryčių fanė. O avokadų skrebučiai taip patinka, turbūt dėl to, kad juos galima ruošti skirtingai ir išgauti visai skirtingus skonius. Dėl to ir nusprendžiau pasidalinti tokiu paprastu receptu (nors čia bus du receptai viename), nes kiekvienas gamina avo skrebutį kitaip/savaip ir galbūt įkvėpsiu jus pabandyti mano variantus.
Man skaniausia gerai prinokusį avokadą išskobti šaukštu, pastatyti jo kalną ant apskrudintos duonos riekelės ir sutrinti tiesiog ant duonos šakute. Pačią duoną neseniai atradau avižinę, nes stengiuosi mažinti gliuteno vartojimą. Tai va, radau "Iki" prekybcentryje tokią, berods "Biržų duonos", duonelę visai be gliuteno (ji, tiesą sakant, skaniausia ką be gliuteno galima įsigyti paprastam LT prekybos centre), dar kepu savo duoną iš daigintų grikių, kažkada dalinausi, tačiau patobulintu receptu pasidalinsiu artimiausioje ateityje. Apie duoną tiek, tačiau skrebučio skanumą lemia ne duona ir net ne gerai prinokęs avokadas, kas išties labai svarbu, tačiau svarbiausia čia - pabarstukai, arba ką beriame/pilame ant viršaus.


Pats paprasčiausias, klasikinis variantas - druska ir pipirai - žinoma, neblogai. Bet galima ir geriau, mano paskutiniu metu mėgiamiausi ir dažniausiai ruošiami yra šie variantai:

  • sojos padažas (labiau tinka šviesi duona arba batonas), pabandykite - labai skanu;
  • ant sausos keptuvės šiek tiek pakepintos sėklos (saulėgrąžos, sezamai, linų sėmenys) + druska;
  • ir daugiausiai skonio suteikiantys (tą ir matote foto) - kokosų bacon'so pabarstukai.

Žinoma ant visų šitų (dar ant viršaus) labai skanu užmesti kokių žalumynų, labiausiai man čia tinka rukolos arba sultenės, bet taip pat ir kokios petražolės ar laiškinis česnakas. Su žalumynais jau net ne pusryčių skrebutis gaunasi, o toks visai normalus, sotus - pietų maistas.

O kaip pasigaminti tą kokosų "šoninę"? Man ji labai patinka, nes tik keli ingidientai ir gaunate  nuostabią skonių bombą, kuria galėsite naudoti ir ant sumuštinių, skrebučių, ir ant salotų, sriubų, - papuošimui ir paskaninimui.

Jums reikės:

  •  1,5 puodelio (amerikietiškas matavimo vienetas) stambių nesaldintų kokoso drožlių (seniau veždavaus iš užsienio, bet dabar radau vienoje (tik vienoje) el. parduotuvėje Lietuvoje - migdolai.lt
  • ir toliau lygiom dalim, po kupiną šaukštą - sojos padažo, skysto dūmo koncentrato (pirkau iš assorti.lt) ir kokio nors sirupo (klevų arba agavos). Paskui pagal skonį galėsite proporcijas keist.

Viską išmaišom ir kepam/džiovinam orkaitėj. Aš pradžioje 7-10 min kepu 150 laipsnių orkaitėj, paskui sumažinu iki 100, praveriu dureles ir dar tiek pat arba šiek tiek mažiau. Maišau per tą laiką kokius 3-4 kartus ir prižiūriu, nes gali greit sudegti. Kai atvėstą, beriu į sandariai užsukamą stiklainį ir.. Mėgaujuos :)

O kokie jūsų mėgstamiausi avokado skrebučio variantai? Pasidalinkite

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą