2016 m. liepos 19 d., antradienis

žaliosios matcha arbatos ledai su šokolado gabaliukais

Vis dėl to vasara, kad ir ką termometras besakytų. O ko norėt - gi ne Ispanija čia - Lietuva. Betgi galima ir tokia vasara pasidžiaugti. Tokia, ne per daug karšta vasara, su puse puodelio šilto, vasarinio lietaus pakrapinimo per dieną labai tinka dviračių žygiams. Tinka kelionėms aplankant lietuviškas įdomybes, muziejus, parkus, pilis :) Labai tinka knygų skaitymui hamake, ištiestame tarp obelų, užsiklojus tuo languotu močiutės pledu. Tokia vasara tinka visiems tiems patiems dalykams - mažiems džiaugsmeliams, uogų nudažytiems pirštams, vaivorykštėms, grybų kvapo samanų glostymams ir.. ledams. Taip - ledams! Ledams, kuriuos galite pasigaminti per kelias minutes, turėdami kameroj tik vieną, pagrindinį ingridientą - šaldytų bananų. Žinoma, jei norite stebuklingesnių ledų, reikės dar kelių dalykų, bet tik kelių. Šiandien siūlau pasivaišinti žaliosios matcha arbatos ledais su mėtomis ir juoduoju šokoladu. Pažadu vasara iškart pasidarys labiau vasariška :)



Jums reikės (dviem porcijoms):

  • 3-4 šaldytų bananų;
  • nubraukto šaukštelio žalios matcha arbatos miltelių (naudojau šią);
  • šokolado (naudojau juodą, ekologišką, firmos nepamenu, sesutė lauktuvių parvežė);
  • mėtos eterinio aliejaus arba ekstrakto;
  • šlakelio vandens arba augalinio pieno;

Kaip ir visus žaliavalgiškus ledus gaminant - išplakite bananus blenderyje arba kombaine. Kad jie lengviau plaktųsi, kad lengviau gamintųsi, išimtus iš kameros bananus palaikykite kambario temperatūroje 5-10 min. bei plakant įpilkite šiek tiek (visai nedaug - tris, keturis šaukštus) vandens arba augalinio pieno, augalinis pienas padaro ledus dar labiau kreminius, dar panašesnius į tuos, iš vaikystės.

Prieš pilant vandenį arba pieną, jame išplakite matcha arbatos miltelius. Japonai tam naudoja specialią šluotelę, o aš turiu labai gerą dalyką - Nutribullet'ą, kuriame išplaku arbatą, ten pat paskui metu bananus, lašinu kelis (du) lašelius mėtų eterinio aliejaus ir plaku ledus. Jei trūksta saldumo galima saldinti agavų sirupu ar kitu kokiu saldikliu.

Sutarkuokite šokoladą arba sulaužykite smulkesniais gabaliukais, galite jį išmaišyti leduose arba barstyti ant viršaus - pagal nuotaiką ir skonį.

Dar keletą sakinių noriu skirti matcha arbatai - tai mano šios vasaros atradimas. Dažnai gaminuosi matcha latte - matcha miltelius išplaktus su vandeniu ir augaliniu pienu, tam pačiam nutribullete. Koks japonas turbūt už galvos susiimtų dėl tokios "arbatos ceremonijos", bet, o ką - pasaulis keičiasi :) Matcha arbata - tai absoliučiai žaliavalgiška, nefermentuota, aukščiausios kokybės, džiovinta šešėlyje ir pavėsyje, stebint temperatūrą, arbata. Taip, ji turi šiek tiek kofeino, bet mažiau ir visai kitaip veikiančio nei juoda, žalia arbata ar kava. Taip pat ji turi daug antioksidantų, vitamino C, cinko ir kitų mineralų, skatina toksinų šalinimą, ramina protą ir atpalaiduoja kūną.  Žodžiu - man be galo patinka. Siūlau pabandyti :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą