2015 m. vasario 11 d., trečiadienis

Knygos

Labai myliu knygas. Na labai labai myliu knygas. Nuo vaikystės, visa į tėtį - tai mano silpnybė. O knygynas arba biblioteka - mano rojus. Vaikystėje net svajojau būtų bibliotekininke. Tik sunkiai kažkaip sekėsi įsivaizduot, kad įmanomas apskritai tokio malonumo darbas - praleisti dienas tarp knygų, vartyti, uosti jų kvapą, dėlioti, kalbėtis apie jas, patarti, SKAITYTI. Matyt todėl ir nesu, kad iki galo nesugebėjau vizualizuot. :)


Ir akys pagadintos nuo antros klasės, su prožektorium po antklode naktimis skaitant.. Tokia mažytė auka :) Su knygomis turiu labai daug istorijų..

Kaip kad.. Pradinėse klasėse, mokyklos bibliotekinkė klausinėdavo manęs, liepdavo papasakot perskaitytas, nes netikėdavo kaip galiu kas savaitę po 4-5 knygas tysti pasikeitimui.
Arba, kokioj penktoj klasėj, perskaičius viską, kas man buvo įdomu ir prieinama, staiga apnikęs suvokimas, o iš jo - beveik egzistencinis gilus liūdesys, kad viskas - nieko naujo nebeliko man skaityti, viską, kas buvo vertinga sukurta - perskaičiau. Ačiū, Dievui, kad tai ne tiesa :) 
Dar pamenu, irgi mokykloj, kokioj 10 klasėj, susilažinau su draugu (nes na, jis tiesiog netikėjo), kad galiu per naktį perskaityt Hamletą, iš tikro tai aš jį perskaičiau per porą valandų ir laimėjau "Foje" kasetę. 

Va taip va aš skaitau tiesiog - greitai - labai greitai. Ir ne todėl, kad noriu. Tiesiog taip yra. Netgi norėčiau kad būtų atvirkščiai, nes jei knyga įdomi - tas skaitymas dar ženkliai pagreitėja, ir net liūdna, kai matai, kaip greitai artėja paskutinis puslapis. Arba į kelionę - net neverta imtis knygų, nes galiu ir per dieną kelias suvalgyti, turint laiko ir norui. Dėkui Dievui, atsirado elektroninės knygų skaityklės - tikras išganymas. :) Man ramu, kai rezerve turiu virš šimto knygų ir didelę pasirinkimo laisvę. Skaitau pagal nuotaiką. Visada - kelias iš karto.

O pradėjau šitą įrašą, nes noriu pasidalinti keliais nuostabumais su kitais knygų mylėtojais :)

 Pirmiausia - puslapis ir app'sas "Goodreads". Jį atradau netikėtai ir visai neseniai. Ten galima rasti informacijos apie visas knygas, galima "atsidėti" trokštamas perskaityti į atskirą "katalogą" ir taip jų nepamesti kasdienybėje. Galima skaityti knygų įvertinimus, diskutuoti, o taip pat matyti ką skaito draugai, dalintis ir rekomenduoti. 

Labai patinka, kad jie pagal tavo jau perskaitytas ir įvertintas knygas parenka naujų knygų pasiūlymus - taip esu atradusi dar nematytų rašytojų, kūrinių, bei prisiminusi senų, kur verta perskaityti dar kartą. Taip pat tokios rekomendacijos veikia pasirinkus mėgstamus žanrus.

Antriausia - šiandien pasidovanojau sau vieną nuostabiausių knygų, atverstų paskutiniu metu :) Kuria, na tiesiog, negalėjau nepasidalinti. Tiks ir mažiems ir dideliems. Mano ukrainietiškame vertime pavadinimas buvo toks - "Užburtas Sodas. Antistresinė spalvinimo knyga". Na ir kaip galėjau praeiti pro šalį...:)


Štai čia autorės puslapis ir daugiau apie šį grožį:
http://www.johannabasford.com/book/4
http://www.johannabasford.com/blog-article/384
Nuotraukos taip pat iš jo ir iš interneto.

p.s. Būtų labai smagu, jei pasidalintumėte savo istorijomis apie knygas arba savo mėgstamiausiomis, arba tomis, kurias šiuo metu skaitote.

1 komentaras:

  1. Alchemikas
    Sidharta
    Šantaramas
    Doriano Grejaus portretas
    Ir Umberto Eco smagus rasytojas.

    AtsakytiPanaikinti