2013 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis

kitokia avižinė košė ir kitoks pieniškas kokteilis

Kai rytais dar šaltoka, nors jau berods paklydėlis pavasaris ir surado mus, eini po rytinės jogos namo su saule ant rankų ir širdyje, ir svajoji apie kažką tokio skanaus, šilto, užpildančio.. Turiu vieną tokį pusrytį, kuris visad gelbėja tokiais atvejais. Jis galbūt ne visai raw, nes yra nuomonių, jog avižiniai dribsniai presuojami aukštesnėje temperatūroje, o bet tačiau, man vistiek (pa)tinka :) Taigi - beriam į blenderį (būtent po šio recepto išbandymo supratau, kad Vitamixas vis dėlto pasiteisino) saują avižinių dribsnių, metam porą bananų, keletą datulių, šiek tiek cinamono, pilam vandenuko. Blendinam. Ilgai blendinant su Vitamixu nuo didelių apsukų jis šiek teik sušildo maistą ir gaunasi puikiausias comfort food'as - kokteilis. Mmm ta šilkinė tekstūra, saldumas ir švelnumas...Tikrai verta paragauti :) Labai tinka norint ką nors nustebinti ir sušildyti, nes nustemba visi :) 


O dar vat tokiam nustebinimui puikiai tinka migdolinis braškinis kokteilis, užsimerkiam saują migdolų (tinka bet kokie riešutai) iš vakaro, ryte perplaunam ir sublendinam su keliom datulėm ir trintom uogom (taip, taip, šaldytom - o tai irgi ne visai raw)..Jei naudojat Vitamixą - net nereiks perkošti riešutų pieno, galima viską mesti iš karto, jei ne - reikės riešutų pieną pasigaminti atskirai. Bet kokiu atveju verta, braškės kvepia vasara ir vitaminų iššsiilgęs kūnelis bent trumpam nusiramina..:) Cheers :)


p.s. - labai tinka vaikams :)

2 komentarai:

  1. Puikus Jusu blogas, itraukiau i savo favorite sarasa. Gyvenu panasiai kaip Jus, tad idomu pasiskaityti apie panasiu zmoniu gyvenimo buda. Kuo didziausios sekmes !

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Liepatuja, kaip džiugu sutikti bendraminčių :)) jum tai pat dideliausios sėkmės ir šviesios dienos :)

    AtsakytiPanaikinti