2012 m. rugsėjo 8 d., šeštadienis

stebuklingi rutuliukai

Senai senai, dar studentavimo laikais, atvykus į Vilnių būtinai aplankydavau Baltus Dramblius, jausdavaus kažkaip arčiau išsvajotos Indijos..:) Ir ten buvo toks desertas - baltas saldutis rutuliukas - "Stebuklas".. Toks grynai Stebuklas :)
Taigi - ryšium su tais gražiais jaunystės prisiminimais bei ne kurių draugų zyzymu apie žaliavalgiškus-indiškus-rutuliškus skanėstus  - šiandien mano namuose stebuklingų rutuliukų antplūdis.. Į svečius galit nesiprašyt - visi jie vakare keliaus pas vieną gražią ir gerą mergaitę gimtadienio švęsti.. bet tikrai visai nesunku pasigaminti..
Dariau daug visokių rūšių. Bet iš dviejų "pagrindų" - datulės, migdolai ir cinamonas bei džiovinti abrikosai, migdolai, imbiero sultys ir truputį tų pačių datulių.. Džiovintus vaisius ir riešutus per naktį pamirkyti ir susumulkinti, formuoti rutuliukus, volioti visokiuose pabarstuose ir šiek tiek dar padžiovinti džiovintuve ar orkaitėj ar krosny.. Galima ir nedžiovinti, tada jie tokie drėgni lieka.. mm.. irgi labai skanu.. Pabarstukai buvo aguonos, sezamas, linų sėmenys.. dar kakava..galima smulkintus riešutėlius naudot.. galima visai be nieko..
Žinoma, kad labiau Tas (prasadiškas) skonis gautųsi - gaminama skambant indiškai dvasingai muzikai..:)
Desertukas vertas nuodėmės ir toks labai labai s-t-e-b-u-k-l-i-š-k-a-s :) jei gaminsit - pasidalinkit su mielais ir mylimais - taip dar skaniau :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą