2015 m. balandžio 19 d., sekmadienis

parazitai ir kiti gyventojai

Tema: parazitai. Ne pati maloniausia, bet deja mūsų kasdienybė, jei galima taip sakyti...

Parazitais užsikrečiame nuolat, pamenu, kaip vienas alternatyvios medicinos gydytojas man papasakojo pirmą kartą kaip tai vyksta, baisu buvo išėjus į gatvę kvėpuot. Pavyzdžiui, šuniukas lakstė, atliko savo gamtinius reikalus, žmonės, mašinos vaikščiojo, važiavo, sutrynė, vėjas išdžiovino, išnešiojo tas dulkes - jūs ėjot ir įkvėpėt. Viskas.

O dar jei jūs namuose laikote naminius gyvūnus: kates, šunis; turite mažų vaikų, ar dirbate su jais, dar kartais valgote mėsą, o ypač žuvį.. - greičiausiai turite parazitų.
Papildomas juos patvirtinantis reikalas, jei jaučiate tokius simptomus, kaip: nuovargis, alergijos, problemos su skrandžiu ar žarnynu, dujų kaupimąsis, sutrikęs virškinimas, bėrimai, jei dažnai prabundate 2-3 val. ryto, jaučiate raumenų, sąnarių skausmus, kamuoja dažni peršalimai, nusilpęs imunitetas, mažakraujystė. Kadangi parazitai pirmiausia išskiria toksinus, jie nuodija organizmą ir šitaip sukelia tokius bendrus negalavimus. Paskui, neišgirdus savo organizmo pagalbos šauksmo gali sekti ir sunkesnės ligos.



Svarbiausia, kad parazitus ne taip lengva susekti. Jei jums darė išmatų tyrimą ir pasakė, kad kirmėlių neturite, tai nebūtinai yra tiesa. Mat jei kirmėlės tuo metu nebus padėjusios kiaušinėlių, jų niekas nesuseks.

Tačiau nereikia taip labai gąsdintis, parazitų turime visi, kaip ir bakterijų. Jei organizmas sveikas, švarus, stiprus - ertmė jų gyvenimui netinkama ir net ir užsikrėtus, jie tiesiog pasišalina, nesukeldami kažkokių ypatingų bėdų. Tačiau jei jų kiekis viršija normą - t.y. jei pradėjote nuolat jausti kelis iš anksčiau išvardintų simptomų - vertėtų atlikti parazitų valymą.

Tai kas tas per parazitų valymas: 
  1. Žalias maistas ir tik žalias gyvas maistas - pagrindinis kovos su parazitais būdas. Gyvas maistas - šarmina organizmą, o tokia terpė - visiškai nepalanki parazitams, grybeliams ir virusams. Taip pat galima atlikti gydomąjį susilaikymą nuo maisto (badavimą), organizmo valymus sultimis ar žaliais kokteiliais.
  2.  Yra tam tikri produktai, turintys antiparazitinių savybių. Galite tiesiog padidinti jų kiekį savo dietoje, tai žolelės: pelynas, gvazdikėliai; taip pat imbieras, greipfruktai ir moliūgų sėklos. 
  3.  Tiems, kas nori greito efekto, arba jei pirmi du punktai netinka arba nepadeda - siūlau pagerti kokį antiparazitinį kompleksą. Mano vyras tiesiog prieš valgį geria žolelių (pelyno, gvazdikėlių, bitkrėslės) mišinį. Bet tai labai neskanu ir tikrai ne visiems tinka :)

Aš pati esu išbandžius ir galiu rekomenduoti du mano ir draugų, pažįstamų bandytus, patikrintus papildus: 

  • Pirmas - juodojo riešuto kompleksas (nuoroda), iš trijų natūralių ingridientų, kurį užsisakau iš iHerb.com; kaip pirkti šioje parduotuvėje bei mano kodą suteikiantį 5-10 dol nuolaidą rasite čia (nuoroda).
  • Antras - Art Laif firmos taip pat natūralus, vien tik žolelių pagrindu antiparazitinis kompleksas Artemizin S. Jį parduoda ir Lietuvoje, tačiau paskutiniu metu retai būna, tačiau aš perku Ukrainoje, jei kas norit - kreipkitės - parvešiu ir jums pigiau, nei lietuviška kaina :) Jį galima gerti ir visai mažiems vaikams. Lietuviškai apie jį galite pasiskaityti štai čia; ten yra ir nuoroda į gamintojo puslapį, kur daugiau info (tik rusų kalba).

Vienokį ar kitokį valymą nuo parazitų, kaip ir bendrą organizmo valymą, rekomenduojama atlikti kelis kart per metus, keičiantis sezonams - pavasarį ir rudenį, taip kad dabar - labai geras metas.

Būtų labai įdomu išgirsti jūsų receptų, patarimų ar nuomonių šiuo subtiliu antiparazitiniu klausimu :)

Būkit sveikit.

2 komentarai:

  1. Mano mąstytoja ir rašytoja!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ieva, nuorodoje apie kvėpavimo treniruoklius ... :) http://www.cosmicussalus.lt/ tikrai ten?

    AtsakytiPanaikinti